Available in: English   Turkish   Go to media page

Kurban Bayramı Sohbeti

Sultanul Evliya

Mevlana Şeyh Nazım Adil El-Hakkani

Kasım 6, 2011 Lefke, Kıbrıs

Eid Mubarak. Esselâmun Aleyküm Ve Rahmetullahi Ve Berekatuhu. Allahu Ekber Allahu Ekber La İlahe İllallahu Allahu Ekber Allahu Ekber Velillahil Hamd. Allahu Ekber Allahu Ekber La İlahe İllallahu Allahu Ekber Allahu Ekber Velillahil Hamd. Allahu Ekber Allahu Ekber La İlahe İllallahu Allahu Ekber Allahu Ekber Velillahil Hamd!

Allahu Ekber Allahu Ekber La İlahe İllallahu Allahu Ekber Allahu Ekber Velillahil Hamd. Allahümme Salli Vessellim Ve Barik Alâ Seyyidel Evveliyn Vel Âhiriyn Ve Alâ Sairi Enbiya Vel Murseliyin Ve Hudemai Şeriaihim. Allahu Ekber Allahu Ekber La İlahe İllallahu Allahu Ekber Allahu Ekber Velillahil Hamd. Allahu Ekber Allahu Ekber La İlahe İllallahu Allahu Ekber Allahu Ekber Velillahil Hamd. Allahu Ekber Allahu Ekber La İlahe İllallahu Allahu Ekber Allahu Ekber Velillahil Hamd!

Bayram namazı vakti girmiştir; bayram namazını kılalım inşallah. Herkesin bayramı mübarek olsun! Euzubillahimineşşeytanirraciym, Bismillahirrahmanirrahiym. İnsanların bu dünyadaki hayatlarının son parçasına ulaşıyoruz. Kıyametin büyük alametleri bu sene mi, gelecek sene mi bilmiyorum. Elhamdülillah bizler burada selametteyiz. İnsanlar şeytanın peşine koşup Rabbinin kulluğunu bıraktılar. Onun için gün be gün daha zor durumlar geliyor ve bu şeytanı mutlu ediyor. İnsanlar Cenâb-ı Hakkı razı etmiyorlar.

Ey insanlar! Ey insanlar, Cenâb-ı Hakka koşun! Onun sevgili Rasulu’ne koşun! O zaman burada ve buradan sonra mutlu olursunuz. Sizler pek çok nasihatler dinliyorsunuz. İnsanlar dinler lâkin asla tutmazlar; onlar şeytanın peşine koşarlar. Cenâb-ı Hak “es-sulhu hayr” buyurur. Ey insanlar! Selâmet sizin için hayırlıdır. Düşman olmayın; kardeş olmaya çalışın. Cenâb-ı Hak, “Ben sizin için selameti severim,” buyurur. Şeytan, “Hayır, birbirinizle savaşın,” der. Nereye kadar? Pek çok krallar ve cebabireler gelip şimdi olduğu gibi öldürüp yıktılar ve onlara ne oldu? Hiçbir şey.

Ey insanlar! Ey doğudan batıya insanlar! Ne zaman gideceğimi bilmiyorum, ama giderken yüzümün ak, kalbimin imanla dolu olmasını isterim. Herkes bunun için çalışmalı. Eğer bu makama, bu rütbeye ulaşmak isterseniz selâmet içinde olun. Cenâb-ı Hak selâmet içinde olan kullarını sever; O asla kavga edenleri sevmez.

Ey insanlar! Cenâb-ı Hakkın haklarını muhafaza edin ve mukaddes Peygamber (s.a.v.)’ın haklarını muhafaza edin. Herkesin hakkını muhafaza etmeye çalışın. Ey insanlar! Bir karıncanın bile hakkı vardır; bunu muhafaza edin ve herkese haklarını verin. “Bu” veya “şu” demeyin; bırakıp gideceksiniz. Hayatın sonuna yaklaştık. Belki bu benim son bayram nasihatimdir, Allah bilir. Ya Rasulallah! Bize şefaat kıl. Ya Rasulallah! Bize herkesin hakkını verecek, cebabirenin hakkından gelecek Sultan gönder! İslam’ın sancağını dikecek Sultan gönder! Hepinizi Allah’a emanet ederim. Ben hepinizi Peygamberler Mührü (s.a.v.) ve takipçileri olan evliyalara veriyorum. Onlardan bize Mehdi (a)’ı göndermesini istiyorum çünkü o herkesin hakkını tamamen verecektir. Benim ve bütün ümmetler için dua edin ki onların yolları cennet yolları olsun, cehennem yolları olmasın. Cenâb-ı Hak beni, sizi affeylesin ve bize göndersin. O Kâdiru Muktedirdir! Lâkin bizler Onun ilahi kanunlarına karşı birşey yaparsak bu insanlara krizler ve sorunlar getirir. Göklerin ilahi emirlerini takip etmeye gelin. “Demokrasi” demeyin; Cenâb-ı Hakkın gönderdiği şeriatı tutun! Bunu bırakıp başka birşey isterseniz Cenâb-ı Hakkın ilahi öfkesi ulaşır ve onları ortadan kaldırır.

Ey doğudan batıya milletler! Kendinize dikkate edin. Cenâb-ı Hak bizi Peygamberler Mührü, Seyyidina Muhammed (s.a.v) hürmetine affeylesin.

Allahu Ekber Allahu Ekber La İlahe İllallahu Allahu Ekber Allahu Ekber Velillahil Hamd. Allahu Ekber Allahu Ekber La İlahe İllallahu Allahu Ekber Allahu Ekber Velillahil Hamd. Allahu Ekber Allahu Ekber La İlahe İllallahu Allahu Ekber Allahu Ekber Velillahil Hamd.

UA-984942-2