Available in: English   Urdu   German   Spanish   Dutch   Bahasa   French   Turkish   Go to media page

Sultanul Evliya'dan Önemli Bir Mesaj

Sultanul Evliya

Mevlana Şeyh Nazım Adil El-Hakkani

Cumartesi, Ekim 23, 2010 Lefke, Kıbrıs

Destur Ya Seyyidi, Meded Ya Ricalallah. Salâtu Selâm olsun. İmdat olsun. Elfu Salât Elfu Selâm Âlâ Habibi Seyyidel Evveliyn Vel Âhiriyn. Allahu Ekber Ve Ecel Ve Azam…Subhanu Sultanu Ve Mulku. Euzubillahimineşşeytanirraciym Bismillahirrahmanirrahiym.

Esselâmun Aleyküm eyyuhen nâs, eyyuhen nâs, eyyuhen nâs. Bu bizim hakiki şerefimizdir ki ilahi üslup olarak âlemlerin Rabbi şerefli kullarından kullarını çağırır. SubhanAllah en sevgili kulu Seyyidina Muhammed (s.a.v.)’in aracılığıyla insanları çağırmak için insanoğluna hitap eder. (Mevlana Şeyh Nazım tâzim için ayağa kalkıp oturur) Eyyuhen nâs, "Ey insanlar!" Sıradan insanlar! (Rabbimiz) herkesi ilahi huzuruna, sonsuz merhameti ve sonsuz ikramları ile çağırır. O herşeye Kâdir olan Allah Subhanehu ve Teâlâ (Mevlana Şeyh ayağa kalkıp oturur) yaratıyor ve şereflendiriyor, ve yuhâtib, hitap ediyor. O herşeye Kâdir olan varlıklarına hitap ediyor

Ey insanlar! Biraz anlayışınız varsa anlayabilirsiniz. Biraz anlayışınız varsa düşer, başınızı (secdeye) indirir kaldırmazsınız. Çünkü âlemlerin Rabbi, Sultanlar Sultanı, Melikel Muluk, Allah Celle Celalu, (Mevlana Şeyh ayağa kalkıp oturur) size hitap ediyor ve siz kaçıyoruz, ey insanoğlu. “Ey Rabbim” deyip secdeye düşmeyen o insanlara tüüühhh (tükürüyor)! Milyon kere tüüüüh olsun o kimselere ki âlemlerin Rabbi selamlarını ve övgülerini gönderiyor ama bu gibi varlıklar kaçıyorlar! Bunun üzerinde düşünün.

Ey insanlar! Bu kimse hergün pekçok mevzular konuşuyor zannetmeyin. Bu birşey değildir. Bu birşey değildir. Ey anlayan insanlar! Bu birşey değildir. Estâuğuzubillah; (Mevlana Şeyh ayağa kalkar)

قُل لَّوۡ كَانَ ٱلۡبَحۡرُ مِدَادً۬ا لِّكَلِمَـٰتِ رَبِّى لَنَفِدَ ٱلۡبَحۡرُ قَبۡلَ أَن تَنفَدَ كَلِمَـٰتُ رَبِّى وَلَوۡ جِئۡنَا بِمِثۡلِهِۦ مَدَدً۬(Kehf:109)

<< De ki: Rabbimin sözleri için derya mürekkep olsa ve bir o kadar da ilâve getirsek dahi, Rabbimin sözleri bitmeden önce deniz tükenecektir >>

(Mevlana Şeyh oturur)

Bir karıncaya birşey ikram edilmiştir. Bir karıncaya ihtiyacı, kapasitesi kadar ikram edilmiştir. Cenâb-ı Hak herşeyi ona uygun olarak ikram eder. Bir karıncanın anlayışı filin anlayışı gibi olamaz. Onun için, zannetmeyin ki, Cenâb-ı Hak, Azameti hakkında buyurduğu zaman, bu bahr, denizi, Allah'ın Kelimetullah’ını, ilahi hitapları (yazmak) için kullansak, veya Pasifik okyanusu, Atlantik okyanusu, Hint okyanusu, Kuzey okyanusu ve Güney okyanusunu yazmak için mürekkep olarak kullansak, o okyanusların hepsi biter ama Rabbimiz, Subhanehu ve Teâlâ’nın sözleri asla bitmez! İster 70 okyanus getirin, 70 bin okyanus getirin veya bırakın, 70 milyon okyanus getirin. 70 trilyon okyanus getirin!

Ey insanoğlu! Büyüklenmeyin! Büyüklenmeyin! Büyüklük ancak Azametli olanın ilahi sıfatlarıdır, sizin değil. Subhan, Subhan, Subhan, SubhanAllah SubhanAllah SultanAllah SultanAllah SultanAllah Sultan Sultanul Mutlak!

Ey insanlar! Ne söylüyoruz? Hiçbir şey söylemiyoruz. O herşeye Kâdir olan sadece hakiki halimizi tutmamızı istiyor. Buraya (Mevlana Şeyh yakasına işaret eder), tüm insanoğlu, tutup bir madalya yapsın ve üstüne, “Biz Rabbimizin zayıf kullarıyız” diye yazsınlar. Böyle şeyleri yapın ve yakanıza takın. Bu size sermayedir. Cenâb-ı Hak bizi affeylesin. Yeterlidir, Esselâmun Aleyküm.

Şeyh Hişam Efendi: Mevlana, hergün onlara hitap ettiğin için sana çok teşekkür ediyorlar.

Mevlana Seyh Nazim: Allaha şükürler olsun.

Şeyh Hişam Efendi: İnşallah daha fazla hitap etmek için bir açılış olur mu?

Mevlana Seyh Nazim: Ne hitabı?

Şeyh Hişam Efendi: Yarın ve öbür gün için?

Mevlana Seyh Nazim: O nasıl isterse, O’nun sevgilisi izin verirse.

Şeyh Hişam Efendi: Hadis-i Şerifte bahsedildiği gibi, “Ya Abdi, Etagni Ecaluke Rabbaniyen Fe Seyyidi Rabbaten Bi Muridin” diye kimden istiyorlar?

Mevlana Seyh Nazim: Onlar küçük kimselerden istiyorlar. Yeni ilhamlar gelirse konuşuruz.

Şeyh Hişam Efendi: İnşallah.

Mevlana Seyh Nazim: İnşallah. Esselâmun Aleyküm. Yeni emirler gelirse, konuşmak için Cenâb-ı Hakkın sayısız kullarını konuşturabilirler. Sadece benim konuşmama ihtiyaç yoktur. O insanoğluna gönderir ve O emirlerini ve selamlarını ve şereflerini verir. Cenâb-ı Hak bizi affeylesin. Zaman kısadır; bu günden dünyanın sonuna kadar hitap yaptırabilirler. "Bu kimse gelip konuşsun" yada "öbürü konuşamaz" diye bir şart yoktur, hayır. O bu kapıyı kapatırsa başkasını açar. Biz sadece küçük ve zayıf kullarız. Ama bir uyanış olduğu için mutluyum çünkü ilahi sözler vicdanlarına dokunacaktır. Hakiki bir haber vardır ki Son Gün sebatla yaklaşıyor ve devamlılık Allah’ındır! Herşey gelip geçmeli; bu dünyaya tayin edilmiş ömür yaklaşıyor ve Kıyamet Günü geliyor. Ulemaların bildiği bazı işaretler vardır. Cenâb-ı Hak buyurur, Estâuğuzubillah; (Mevlana Şeyh ayağa kalkar)

(Muhammed:18) فَهَلْ يَنْظُرُونَ إِلاَّ السَّاعَةَ أَنْ تَأْتِيَهُمْ بَغْتَة ً فَقَدْ جَاءَ أَشْرَاطُهَا فَأَنَّى لَهُمْ إِذَا جَاءَتْهُمْ ذِكْرَاهُمْ

< İşte onun işaretleri gelmiştir. Fakat kendilerine geldikten sonra öğüt alıp-düşünmeleri onlara neyi sağlar?>>

(Mevlana Şeyh oturur)

15 asır önce Cenâb-ı Hak son günlerin işaretlerinin başladığını buyurdu. 15 asır önce! Onun için insanlar ebedi hayatları için biraz zaman ayırmalılar. Cenâb-ı Hak bizi affeylesin. Ey insanlar! Âlemlerin Rabbi gerektiği zaman size hitap etmek ve sizi uyandırmak için kullarını gönderir.

Ey insanlar! Sadece Rabbinizin kulluğuna biraz dikkat etmenizi istiyoruz. Eğer insanlar Rabbinin emirlerini takip ederlerse bu dünya onlar için cennet olabilir. Etmezlerse her zaman üstlerine sorunlar ve problemler, sonsuz belalar gelir. Onun için zaman zaman insanlar düşünsünler diye birşeyler gönderilir.

Ve benim içinde dua edin. Ben zayıfım ve âlemlerin Rabbi herşeyi biliyor. Rabbim, herşeye Kâdir olan Allah’tan af istiyorum. (Mevlana Şeyh ayağa kalkar) Ve en şanlı olan Seyyidina Muhammed (s.a.v)’ den şefaat istiyorum. (Mevlana Şeyh oturur) Allah’ın evliyalarından, mübarek insanlardan destek istiyorum. Ben şimdi zayıfım. Cenâb-ı Hakkın buyurduğu gibi, Allah kullarına yüzlerce, binlerce ikazcılar gönderebilir. Şeyh Hişam Efendi bana, benim beyanatlerim durduğunda, insanlara bir şok geldi dedi. Hayır. Talebena vecedena, "Siz talep edersiniz, biz icabet ederiz." İsteyenler bulurlar.

Ey insanlar! Bakıp dinlerseniz daha fazla ilahi şeyler bulabilirsiniz. Kendinizi toplayın!!! Kendinizi biraz dünyadan alıkoyun ve âlemlerin Rabbine biraz daha vakit ayırmaya çalışın. Âlemlerin Rabbinin rahmeti sayısızdır. Esselâmun Aleyküm.

Şeyh Hişam Efendi: Bu çok güçlü bir mesajdır Seyyidi. Çok güçlü ve korkulacak mesajdır.

Mevlana Seyh Nazim: Çünkü onlar söylüyorlar; ben sadece nakil edenim, tercüme edenim, başka birşey değil. Ve ben biraz zayıfım. Biraz destek istedim ve devam ederiz inşallah.

Fatiha.

Şeyh Hişam Efendi: Seyyidi, ömrün uzun olsun, Mehdi (a.s), Peygamberimiz ve Cenâb-ı Hak Subhanehu ve Teâlâ seni destekler inşallah.

UA-984942-2