Available in: English   Turkish   Go to media page

Sultan Allah'ın Bu Dünyadaki Gölgesidir

Sultanul Evliya

Mevlana Şeyh Nazım Adil El-Hakkani

Cumartesi, Ekim 16, 2010 Lefke, Kıbrıs

Destur ya Seyyidi Meded

Allah Allah Allah Allah Allah Allah AziyzAllah

Allah Allah Allah Allah Allah Allah KerimAllah

Allah Allah Allah Allah Allah Allah SubhanAllah

Allah Allah Allah Allah Allah Allah SultanAllah

Allâhümme Salli Ve Sellim Ve Barik Âlâ Habibike Seyyidel Evveliyn Vel Âhiriyn Seyyidina Muhammed (s.a.v.) Zidhu Ya Rabbi İzzen Ve Şerefa Nûren Ve Surura Ve Ridvanen Ve Sultana

Burada ve buradan sonra. Vessalavatullahi Vesselamu Âlâ Sairi Enbiyai Vel Murseliyn Ve Âlâ İbadallahi Salihin... Nahnu Duafa...Subhansın Sultansın Ya Allah

Euzubillahimineşşeytanirraciym Bismillahirrahmanirrahiym diyoruz. Rağmen Âlâ Enf Cemiyal Şeyatin. Ve Mentabiahum Min İnsin Min Cin.

Ey Seyyidina Muhammed (s.a.v)’e tazim etmekten mutlu olmayanlar! (Peygamber'e tazim için) Ayağa kalkın! Biz O en şerefli olanın hürmetine yaratıldık. Kâinatta en kıskanç olan şeytandır, ondan sonra şeytanın takipçileri. O kimseye tâzim edilirse asla mutlu olmazlar. Peygamberler Mührünü (s.a.v) tâzim edenlere burada ve buradan sonra şeref ikram edilecek. Bütün kâinat, nefretlerini verenlerden nefret edecek; onların kıymetleri yoktur. Aman Ya Rabbi, Tövbe Ya Rabbi. Şeytan ve yanlış yolunu takip etmekten tövbe ediyoruz.

Sümme Salatu Vesselam Âlâ Cemiyen İbadillahi Salihin. İbadillahi Salihin göklere ait olanlardır. Salihlerin isimleri orada yazar, dünyada değil. Küflü reziller: bu insanların isimleri de dünyada yazılır. Bunlar şerefi olmayan insanlar demektir. Onlar kimlerdir? Onlar ilahi huzurda tam şerefli olan Seyyidina Muhammed (s.a.v)’i şereflendirmeyen insanlardır. Onlara burada ve buradan sonra şeref yoktur. Bu mühim noktayı neden söylemezsiniz Selefi ulemaları? Onun burada ve buradan sonra şereflendirildiğini insanlara neden netleştirmesiniz, söyleyin. Peygamberler Mührünü (s.a.v) şereflendirmeyen bir kimse şereflenir mi söyleyin? Ama şeytan o kıskanç insanların üstüne biner. Peygamberler Mührü, Seyyidina Muhammed (s.a.v)’e ikram edilen (Mevlana Şeyh Nazım ayağa kalkar) Cenâb-ı Hak bize Peygamberler Mührünün (s.a.v) hürmetine her an ayağa kalkmamız için kuvvet versin. Melikler de ayağa kalkmalılar.

İstanbul’da Sultan Ahmet’in inşa ettiği Mavi Cami var. Ve (kendisi) temeli için taşları şerefli elbisesiyle taşıyıp getirdi. Sultan Ahmet bu kocaman camiyi Peygamberler Mührü, Seyyidina Muhammed (s.a.v.)’in şerefine inşa etmek için çalıştığını söyledi. Ve Sultan Ahmet, "O hakikaten bizim Peygamberimizdir" dedi. Cenâb-ı Hak Osmanlı Sultanlarına o kadar şeref ve kuvvet ikram etti çünkü pek çok sultanlar Osmanlı sultanların saygılarına asla ulaşamadılar. Allah razı olsun. O Sultan, Sultan Ahmet tahtında otururken her defasında Peygamberimiz, Seyyidina Muhammed (s.a.v) ismi anıldığında ayağa kalkardı. Sultandır ve saltanatı doğudan batıya, kuzeyden güneyedir. 25 milyon milimetre kare yeri vardı ve bir kimse emrediyordu. O her zaman ayağa kalkıyordu. Bu meliklere şereftir. Şimdiki yaşayan melikler böyle büyük sultanları takip etmeliler. Cenâb-ı Hak ona böyle bir şeref ikram etti.

Şimdi meliklerimiz ne yapıyorlar? Onlar bu yüksek saygıyı ilahi huzurda en saygılı olana vermeliler. Onun ismi her anıldığı zaman ayağa kalkmalılar. Ayağa kalktıkları zaman onlara bir ilahi elbise giydirilir.

Cenâb-ı Hak, bir kul ilahi kimseler tarafından saygı duyulana saygı duyduğu zaman ne düşünürsünüz? Âlemlerin Rabbi en sevgilisi olana saygı veriyor ve kâinatı Onun şerefine yarattı. Ve O ezelden ebede sancağı yüksektedir, ezelden ebededir. Neden onun saygılı sancağını taşımıyorsunuz?

Ey Hicaz melikleri! Yemen melikleri, Arap melikleri, İslam ülkelerin melikleri! Sadece bir el dolusu kaldı ve çokları melik olmayı reddediyorlar ve başkan olmakla mutlu oluyorlar. Başkan nedir? Başkan nedir? Başbakan nedir? Bakan nedir? Kurân-ı Kerîm’de asla taklit unvanlardan bahsedilemez. Ey Selefi ulemaları! Neden meliklerinize Cenâb-ı Hak Müslüman ülkelerde melikler, sultanlar olmasını kabul ettiğini söylemiyorsunuz?

Ey Selefi ulemaları, merhaba! Nerdesiniz, uyuyor musunuz? Kulağınızdaki pamuğu çıkartın ve dinleyin. Hergün okuduğunuz Kurân-ı Kerîm’in ne buyurduğunu dinleyin. Memleketi en iyi idare eden kimdir? Bu Kurân-ı Kerîm’de bahsedilir. Kurân-ı Kerîm söylemiyor mu? Selefi ulemaları, neredesiniz, uyuyor musunuz? Estâuğuzubillah;

(Bakara:246) إِذۡ قَالُواْ لِنَبِىٍّ۬ لَّهُمُ ٱبۡعَثۡ لَنَا مَلِڪً۬ا نُّقَـٰتِلۡ فِى سَبِيلِ ٱللَّهِ‌ۖ

<>

Siz bu Ayet-i Kerîme'yi biliyorsunuz. Söyleyin. Cenâb-ı Hak Kurân-ı Kerîmi hikâye kitabı yapmadı. Kurân-ı Azimu Şan’dır. İçinde, Müslümanlar, burada mutlu olmak ve bu hayattan sonra şereflendirilmek için herşeyi bulabilirler. Cenâb-ı Hakkın ilahi emirlerini tutarlarsa her zaman yukarıda olurlar ama bunu bıraktılar ve şimdi İslam dünyası inanmayanların ayakları altındadır. Neden? "Kendilerine gönderilmiş bir peygambere: "Bize bir hükümdar gönder." Bakan böyle buyurmuyor: “Ey Rabbimizin Resulu! Rabbinden bize melik göndermesini iste." Melekiyye, melikler gelirse herşey idare altında olur. Melikler giderse birşey idare olmaz ve insanoğlu için şimdi içinde olduğumuz gibi en fena durumda olur. Müslüman dünyası için en fena durum olur.

Türkiye’ye bakın, İran’a bakın, Bağdat’a bakın, Şam’a bakın, Yemen’e bakın, Mısır’a bakın, Libya’ya bakın, başka İslam ülkelerine bakın, Afgan’a bakın. Onlar krallarını, sultanlarını gönderdiler (ortadan kaldırdılar) ve onlara lanet indi. Ve insanlar Kurân-ı Kerîmi takip edene kadar… Neden onlara söylemezsiniz Selefi ulemaları? Neden insanlara,“Yanlış yoldasınız, İslamda demokrasi yoktur, İslamda parlamento yoktur, İslamda seçilen insanlar olmaz; yalnız melikler, sultanlar vardır” diye hatırlatmazsınız?

Sultanlar, heybettir! Bu Hadis-i Şerif bilmiyor musunuz? Bu Hadis-i Şerif doğru değil mi söyleyin? "Sultan Allah’ın bu dünyadaki gölgesidir." Neden Türkiye’deki, İran’daki, Bağdat’taki, Filistin’deki, Mısır’daki, Libya’daki insanlara hatırlatmazsınız? Neden bu Hadis-i Şerifi söylemezsiniz? Çünkü Sultanları kaldırırlarsa kim gelir? Sultan Zillullah Fil Ard. Başkanlar dünyada şeytanların gölgeleridir. Bu doğru mu? Yanlış birşey var mı? Söyleyin, siz ulemalarsınız. Sultan Zillullah olursa, o göklerin saltanatını simge ediyor demektir. Bunu kaldırırsanız size Zilluşeytan gelir. Onlar şeytanın egemenliği altındalar. Yanlış olan herşey, Cenâb-ı Hakkın şeriatına, ilahi emirlerine karşı olan herşey lanetlenir. Onun için şimdi insanlar en fena durumdalar. Bakın siz ulemalarsınız, Selefi ulemaları, bize rivayet edilen bir haber. Söyleyin siz ulemalarsınız. Peygamberler Mührünün (s.a.v.) kıldığı ilk cuma namazının ilk hutbesinde. Cuma namazı için ilahi emir geldi. Ve Peygamberler Mührü (s.a.v.) buyurdu: “Ey insanlar! Bugünden bu dünyanın sonuna kadar Cuma namazı ilahi emir olarak emredildi. Bu bugünden dünyanın sonuna kadar inananlar için göklerin ilahi emridir!”

Ne diyorsunuz? Ben birşey bildiğimi iddia etmiyorum, hayır. Bunu iddia etmiyorum ama bana konuşmak için gönderiyorlar. Ve bu hutbede buyurdu: âlemlerin Rabbinin bu ilahi emrine saygı duyup yapanlara Âlemlerin Rabbi onların burada ve hayattan sonra ebedi olarak ihtiyaçları olacak sonsuz hazinelerinden ikram edecek. Onlara ebediyete kadar onlara ikram edecek. Cuma namazını kılmayı emrettiği zaman bu emri tutanlara âlemlerin Rabbi tarafından öyle sonsuz hazineler ve hoşnutluk ikram edilecek. Bunu tutanlara Cenâb-ı Hak burada mutlu ve tatlı hayat ve bu hayattan sonra ebedi hayat söz verdi. Bu hutbeden sonra bir (konu) daha var. Bir kimse bir özrü olmadan namaz kılmazsa Cenâb-ı Hak onun iki yakasını bir araya getirmesin, her zaman açık kalsın! Bu Cuma namazını kılmayıp bırakanlara lanet inecek demektir. Onlar burada mutlu ve hoşnut olmayacaklar ve de öldükten sonra ikinci hayatta asla mutlu ve hoşnut olmayacaklar. Tek bir emir için. Cenâb-ı Hak kullarına cennetlerde tek bir emir için sonsuz hoşnutluk veriyor. Ve tek bir emri bırakırlarsa burada ve buradan sonra lanet indirir.

Müslüman dünyasından ne haber? Siz Cenâb-ı Hakkın emrettiği sultanların saltanatını nasıl kaldırırsınız? Zillullahi Fil Ardi. Ve seçimler yaparsınız, seçimlerle insanları getirirsiniz. Utanmıyorsunuz, Cenâb-ı Haktan korkmuyorsunuz ve insanları kendiniz getiriyorsunuz. Ve şimdi bütün dünya ilahi lanet altında. Cenâb-ı Hak bizi affeylesin.

Ey insanlar! Dinleyin ve itaat edin. İslam'a Sultan getirmeliyiz ve bu Sultan bu dünyayı doğudan batıya hükmedecek. Bunu istiyoruz. Sizin başkanınızdan, parlamentolarınızdan, mebuslarınızdan memnun değiliz. Razı değiliz ama birşey yapamıyoruz. Biz yalnız hakiki Müslümanlar için ilahi desteğe bakıyoruz; onları kovmaları için ve şeriatın Sultanını getirsinler diye. Ve o İslam dünyasına Sultan olsun ve doğudan batıya, kuzeyden güneye Sultan olsun. Cenâb-ı Hak bizi affeylesin ve bizi o Sultana ulaştırsın. Ve O Mehdi (a.s.) olacak.

Fatiha.

Bu öyle bir sohbettir ki, bu buradaki Şeyhul Meşaih, Şeyh Hişam Efendiye göre bombalamadır. Hoş geldin! Allah bizi affeylesin.

Fatiha.

Bir kimse razı değilse bana aylık göndermesin, razıysa göndersin fark etmez. Razı değilse gönderemesin. Mutlu insanlar bana getirsinler ben Allah rızası için veririm.

Fatiha.

UA-984942-2