Available in: English   Turkish   Go to media page

İlahi Üniforma

Sultanul Evliya

Mevlana Şeyh Nazım Adil El-Hakkani

Cumartesi, Eylül 11, 2010, Lefke, Kıbrıs

La İlahe İllallah La İlahe İllallah La İlahe İllallah Seyyidina Ve Nebiyyina Ve Mevlana Muhammed Rasulullah. Elfu Elfu Salât Elfu Elfu Selâm Aleyke Ve Ala Alike Ve Sahabetike Ve Alâ Sairi Enbiyai Vel Murselin Ya Seyyidel Evvelin Vel Âhirin. Euzubillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim.

Sümme Selâmu Aleyk Ya SahibezZaman

Sümme Selâmu Alâ KutbuzZaman

Sümme Selâmu Aleyk Ya Kutbul Mutasarrıf

Sümme Selâmu Aleyk Ya Kutbul İrşad

Sümme Selâmu Aleyk Ya Kutbul Aktab

Selamullahi Aleykum Ve Rahmetuhu Ve Ridvanuh Allah Allah

Esselamu Aleyküm katılanlarımız, bugün nasılsınız? Mutlu musunuz? Mutlusunuz. Mutlu olduğunuz zaman müeyyidin, yani mutlu olursunuz. Bayram insanlar için en mutlu gün demektir.

Sümme Selâmu Âlâ selefi alimleri! “Ve Aleyküm Selâm” deyin. Demezseniz sizi mutsuz edecek birşey erişebilir. Göklerin ilahi emridir. Size “Esselamu Aleyküm” diyene “Ve Aleyküm Selâm” diye cevap vermelisiniz, bu ilahi emirdir. Estaizubillah, Cenâb-ı Hak şöyle buyuruyor:

وَإِذَا حُيِّيتُم بِتَحِيَّةٍ۬ فَحَيُّواْ بِأَحۡسَنَ

Bir selam ile selamlandığınız zaman siz de ondan daha güzeli ile selamlayın. (Nisa:86)

Bu ilahi emirdir çünkü tahiyye (selamlama) göklerdendir. Ve bir kimse size “Esselamu Aleyküm” diyerek ilahi bir selâm verirse size ilahi bir şeref verir. Siz de o kimseye: “aynısı sana da” demelisiniz, “ve Aleyküm Selâm.” Bundan daha ziyadesi ilahi huzurda daha da sevimlidir. Sen “Esselamu Aleyküm” dersen ikinci kimse “ve Aleyküm Selâm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu ” demeli. İslam dini, İslami şeref , insanoğlu için en yüksek seviyedir. Ve Cenâb-ı Hak varlıklarına, insanoğlundan kullarına ikram etmek ister. İnsan tabiatına daha, daha ve daha fazla ikram etmek ister. İslam'ın ne olduğunu ve insanoğluna nasıl bir şeref getirdiğini anlamalısınız. Bu konuda bilgi sahibi değilseniz seviyeniz İslam'ı anlamayan hayvanların seviyesidir. İslam kullar için en yüksek seviyedir. Onun için ilahi varlıklardan size giydirdikleri şerefleri ve ilahi hediyeden ikram edileni bilmelisiniz.

Şimdi herkes iyi bir elbise giymek ister. Kendisine en iyi şeylerin ikram edilmesi herkesin talebidir. Âlemlerin Rabbi sizin için en iyi olanı size ikram etmek istiyor, neden kaçıyorsunuz? Neden kaçıyorsunuz? Bunun sebebi nedir? “Biz Musa’yı takip ediyoruz,” “biz İsa a.s’ı takip ediyoruz” “İbrahim’i takip ediyoruz” “Nuh’u takip ediyoruz” “Zekeriya’yı, Süleyman a.s’ı takip ediyoruz” diyorsunuz. Onlara da insanları giydirmek için ikramlar verilmiştir. Siz her gün yeni moda bir şey, yeni zevkler istersiniz çünkü daha fazla zevk alma peşinde koşarsınız. Onun için peygamberlere, Âdem a.s. ile başlamak üzere, bir şey ikram edildi. Âdem a.s’dan sonra selâm onun ve bütün peygamberlerin üzerine olsun. O insanlara getirdi ve insanlar onun getirdiğini kabul ettiler veya etmediler. Âdem a.s, getirdiği ilahi elbiseyi kabul eden sıradan insanlara: “Ey insanlar! Gelin, bu ilahi elbisedir, bu ilahi moda olan elbisedir” dedi. Bazı insanlar “ilahi bir elbiseye ulaşmaktan çok mutluyuz çünkü bu elbise bize şeref verir” dediler. Bazıları “bizim senin elbisene ihtiyacımız yok. Bizim elbisemiz bize yeterlidir, iyidir” dediler.

"Sizin elbiseniz nedir?" diye onlara sorun ey selefi alimleri! Peygamberlerden gelen ilahi ikramları kabul etmeyenlere sorun. “Senin getirdiğine ilgi duymayız, bizim elbiselerimiz iyidir” derler. Onların elbiseleri neydi söyleyin. Bunu netleştirin. Onların elbiseleri hayvan elbisesiydi. Bunu neden söylemezsiniz? İslam elbisesini kabul etmeyip kaçanların elbiselerinin ne olduğunu söyleyin! Onların elbiselerinin hayvanların elbisesi olduğunu söyleyin. Şimdi bu gezegende 5 ya da 7 milyardan fazla insan var. Onlardan kaç tanesinin peygamberlerin getirdiği bu şerefli elbiseyi kabul ettiğini sorun. İnsanların yüzde doksan dokuzu hayvan elbisesini tercih ediyor diyebiliriz. Onların giydikleri kaşmir elbiselere bakmayın, hayır. Onlar hangi elbiseyi giyerler? Onlar en modern elbiseleri giyerler ama onların elbisesi hayvanların elbisesidir. Göklerden şereflenen elbiseleri sadece peygamberler getirdi. Ve insanlara “Ey insanlar! Gelin göklerden şereflenmiş olan ilahi elbiseleri giyin” dediler.

Söyleyin ey selefi alimleri! Peygamberler Mührü Seyyidina Muhammed (s.a.v.)'in ne şekil elbise getirdiğini söyleyin. Hı, ne şekil? Kaşmir mi yoksa başka şekil elbiseler mi getirdi? Yoksa Seyyidina Muhammed (s.a.v.) göklerden ilahi elbise mi getirdi? Bunu neden netleştirmezsiniz? Bunu krallarınıza, sultanlarınıza, meliklerinize, emirlerinize açıklayın. Onlara hangi elbisenin şeref verdiğini sorun ve bunu insanlarınıza açıklayın. Onlar hayvan elbisesine koşarlar. Âdemoğullarından bazıları onun getirdiği ilahi elbiseleri kabul ettiler, bir avuç insan. Çoğu kaçtılar ve “bizim elbiselerimiz iyidir” dediler. Onların elbiseleri nedir? Söyleyin ey selefi alimleri! Krallarınıza, sultanlarınıza, şeyhlerinize ve emirlerinize söyleyin. Onların giydikleri şeref elbisesi mi, değil mi? İnsanoğluna şeref elbisesini kimin getirdiğini söyleyin. Bunu Peygamberler Mührü, Seyyidina Muhammed (s.a.v.) getirdi.

Ey selefi alimleri! Ey Ezher-i Şerif alimleri! Ey şeriat doktorları! Bu çok mühim bir noktadır: İnsanlara Peygamberler Mührü, Seyyidina Muhammed (s.a.v.)’in getirdiği şeref elbisesinin hangisi olduğunu açıklamalısınız. Evet. Seyyidina Muhammed (s.a.v.)’in getirdiği elbise en şerefli elbisedir. Evet. Bu o kadar değerli veya daha fazla şerefli bir elbise olsaydı Peygamberler Mührü “Ey insanlar! İstediğiniz şekildeki elbiseyi kullanın” buyururdu. Hayır, hayır. Peygamberlerin insanoğlu için getirdiği en şerefli şekil, en şerefli üniforma göklerden gelir. Neden ilahi üniforma kullanmazsınız ey Müslümanlar; ey mü’miniz diye iddia edenler? Peygamberler Mührü insanoğluna ne getirdi?

Hayvanlar şekilleriyle çok mutlular. “Başka bir üniformaya ihtiyacımız yok, bizimki çok iyidir” derler. Evet, Peygamberler Mührü insanoğluna bir üniforma getirdi. Yüz kişiden kaç tane insan bu şerefli şekle uyar? Veya kaç milyon veya milyar insanlar bu Peygamberler Mührü, Seyyidina Muhammed (s.a.v)’in getirdiği ilahi üniformayı kabul eder? Onlara sorun. Siz sadece alimleriz, selefi alimleriyiz diye iddia edersiniz. Siz doktorsunuz ve İslami üniformayı bilmiyorsunuz. Her devletin şeref elbiseleri vardır ve insanlar bu üniformalara erişmeye çalışır çünkü bu üniformalar insanlara başkaları arasında bir şeref verir. İnsanoğlu için en iyi üniforma hangisidir? Söyleyin. Her zaman öfkelenirsiniz çünkü şeytan size saldırıyor. Neden doğruları konuşan kimseye öfkeleniyorsunuz? İnsanoğlu için ilahi üniformanın hangisi olduğunu ve bunu kimin getirdiğini söyleyin. Bizim üniformamız ilahidir. Biz şeytanın insanları kendi gibi yaptığı yeni moda elbiseler peşinde koşmuyoruz. Yüz kişi içinde ilahi üniforma kullanan kaç kişi bulursunuz? Veya hakiki İslami üniforma kullanan kimdir? Söyleyin. Bakıp “bu moda bana daha uygundur ve bana yeni moda elbise yapın ki benim seviyem, makamım için uygun olsun” dersiniz. Terziler ararsınız, modacılar ararsınız. Başka bir kelime daha var. Moda tasarımcıları ararsınız. “Milli gösteride gıiymem için bana yeni bir tasarım üretin. O gün çok nadir bulunan yeni tasarımlı bir kıyafet kullanmalıyım. Evet, bu yeni tasarımla nasıl olurum diye kendime bakmalıyım” dersiniz. İnsanlar tasarımcıların peşinden koşarlar. İslam'a karşı olan tasarımcıların hepsi şeytandır. Ve onları kabul eden bütün insanlar da şeytanın partisindendir. Şeytanın partisi, işçi partisi mesela. “İşçi partisinin elbiselerini getirmeyin. Bizim mevkimiz yüzde yüz farklıdır. Onun için bu düğme sıradan insanlarınkinden farklı olmalı. Bizim makamımızdakiler için tek bir tane moda olmalı.”

Yahu, kıymetli hayatınızı böyle saçmalıklarla heder etmeyin. Ey insanlar, bizim en kıymetli üniformamız göklerden gelmiştir. Onu alın ve giyin. Neden pantolon giyersiniz? Neden bu ceketleri kullanırsınız? Neden böyle gömlekler kullanırsınız? Böyle böyle yaparsınız, neden? Bu İslami şekil mi? Biraz bekleyin ey insanlar! Arapça bir kelime vardır. Nedir o? O nedir? Düşmana saldıran birisi ona … (arapça) der. Bakıp görmelisiniz, bir gün gözlerin ve ağzın kapandığı zaman bu faydasız modanın hakikatini anlayacaksınız. "Neden göklerden gelen İslami modayı, İslami şekilleri kullanmadık?" diye ağlayacaksınız. "Erkek ve kadınlar için neden İslami üniforma kullanmadık?" diyeceksiniz. Kadınlar modaya daha da çok uyar. “Evet efendim, senin hanımın senden daha çok uyar modaya. Sen de biraz uyarsın modaya, ama hanımın yeni moda elbiseleri, modern elbiseleri çok daha dikkatli takip eder. Onun için haftalık veya aylık pek çok mecmua gelir.”

Bu da yeni moda, Mısırlı… Onlar moda mecmualarını takip ederler ve derler ki: “Bence şu şekil olmalı, bu şekil değil." "Bunu göstermek için daha fazla böyle yapalım.” “Evet efendim, bu çok şıktır.” Evet. Bu mu İslami moda? Bu mu İslami üniforma? Müslüman kadın ve erkeklere soruyorum: Peygamberler Mührü Müslümanlara ilahi üniforma olarak ne getirdi? Onlar nükleer bombalar kullanmadan ilahi üniformalar kullanırlarsa… hayır.

Bakın, sizi ve tüm insanları uyarmaları için selefi alimlerine soruyorum. Rasul (s.a.v)’in bir Hadis-i Şerifi vardır. Bismillahirrahmanirrahim. Peygamberler Mührü şöyle buyurdu:

العمائم تيجان العرب، فإذا وضعوا العمائم وضعوا عزهم‏.‏

Sarık Arapların (yani Müslümanların) tacıdır. Kim onu çıkarırsa Allah onun izzetini alçaltır. (Deylemi, Müsnedül Firdevs)

Evet bunu bilmiyorsanız Hadis-i Şerif kitaplarına bakın, bu İslami modadır. Ve Peygamberler Mührü özellikle Araplara: “Ey Araplar! Cenâb-ı Hak ilahi modadan sarığı size taç yaptı, bunu bırakıp çıkartırsanız Cenâb-ı Hak sizden şerefinizi alır.” Mekke-i Mukerreme ve Medine-i Münevvere’deki askerlerin başlarına şapka taktıkları için üzgünüm. Neden? Çünkü, bu ilahi moda değildir. Fakat onlar takıyorlar. Ve Cenâb-ı Hak onların şereflerini azaltıyor, azaltıyor, azaltıyor.

Ey insanlar! Erkekler, kadınlar, çocuklar, gençler ve yaşlılar için İslami üniforma kullanın ki ilahi güçler sizi desteklesin. Böylece kimse size nükleer silahlarla saldıramasın, hiçbir şey size dokunamasın. Ey insanlar! Gelin dinleyin. Bu insanlara İslam'ı, İslami görüşü ve İslami üniformayı anlatmak için mühim bir hitaptır. Bu belki de tüm Müslümanlar için yeni bir şeydir. Onlar belki de İslami bir üniforma olduğunu hiç işitmediler. İslami üniformayı bilmezseniz İslam hakkında ne bilirsiniz ki? Müslüman olmayanların adımlarını takip etmeyin, doğru adımlar atın. Peygamberler Mührü'nün adımların takip edin. Böylece bu dünyada ve ahirette şerefli ve mutlu olursunuz. Cenâb-ı Hak bizi Peygamberler Mührü, Seyyidina Muhammed (s.a.v) hürmetine affeylesin.

Fatiha.

*40 dakika* *981 000*

İyi çünkü bugün bayram, insanlar yeni moda elbiselere bakmaya koşarlar. La Hâvle Vela Kuvvete İlla Billâhil Aliyyil Azim.

UA-984942-2