Available in: English   Turkish   Go to media page

ILAHI REHBERLIĞI TAKİP EDİN, FIKIRLERINIZI DEĞİL!

Sultanul Evliya

Mevlana Şeyh Nazım Adil El-Hakkani

Çarşamba, Mayıs 12, 2010 Lefke, Kıbrıs

Allah Allah Allah Allah Allah Allah AziyzAllah

Allah Allah Allah Allah Allah Allah KerimAllah

Allah Allah Allah Allah Allah Allah SubhanAllah

Allah Allah Allah Allah Allah Allah SultanAllah

Yaa Zul Celaali vel-Ikraam vel-`izzel-lazii laa turaam. Yaa Rabb zid Habiibik `izzen ve şerafan nuuran ve surooran, sultaanan ve ridvaana. Sebbitnaa alaa mahabbetihi, sebbitnaa `alaa hizmetihi, sebbitnaa bihi ileyk, yaa Rabbena. Yaa Rabb igfir verham ve Ente hayrur -Rahimiin, esturna bi sitreke el-Cemiil, yaa Settar.

Es-selamu`alaykum yaa Sahibul-Vakt! Es-selaamu `aleyk, yaa Kutbuz-Zaman! Es-selaam `aleyk, Kutbul-Mutesarrif! Es-selaam `aleyk yaa Evtaad, yaa Budalaa, yaa Nucabaa, Nukabaa, Akyaar, es-selaamu `alaykum!

Ey Rabbimiz, bize sonsuz rahmet okyanuslarından ikram eyle. Bize seçilmiş olan kimselerinden gönder. Onlar bize Sana, Senin itaatine doğru yolu gösterir. Ey Rabbimiz, biz sonsuz mutluyuz, biz sonsuz hoşnuduz, biz sonsuz zevkteyiz. Biz Senin kulların olmakla sonsuz mutluyuz ve hoşnut ve zevki sefadayız. Ey Rabbimiz, Senin ilahi huzurunda Galû Bela zamanında verdiğimiz sözümüzü tutmak için bize bir imkân ikram eyle. Ve Euzubillahimineşşeytanirraciym diyoruz. Cenâb-ı Allah’ın bu gezegendeki kullarını korunması için temsil edenler var. Biz korunmak ve en tehlikeli ve en dehşetli bizi asla bırakmayan düşmandan Sana koşuyoruz. Herkezi yanlış yola atıp doğru yoldan çıkartmak için her zaman koşup gelir.

Euzubillahimineşşeytanirraciym. Ey insanlar! Bunu söylediğiniz zaman anlamalısınız ki seçilmiş ilahi kimseler bunu yapar. Milyonlarca şeytan olabilir ama iyi bir edep olarak Rabbimiz olan Allah’ın mukaddes ismini anıyoruz, Allah! (Mevlana Şeyh tazim için ayağa kalkar.) Euzubillahi min eş-şeytanir-raciim. Euzubillahi min eş-şeytanir-raciim (Mevlana Şeyh oturur.) Bu ismidir ama Cenâb-ı Allah’ı bir korunma için çağırmıyorsunuz. Bizden herkese doğrudan korumasını vermek için değil, hayır. O en büyük olandır. Rabbimizin Azametine ölçü yoktur.(Mevlana Şeyh tazim için ayağa kalkar.) Allahu Ekber, Allahu Ekber, Allahu Ekber. Onun Azametinin yanında eğilmelisiniz ey insanlar.(Mevlana Şeyh oturur.) Allah Allah.

Ey insanlar, Bismillahirrahmanirrahiym deyin. Bütün zevkler, bütün başarılar, bütün mutluluklar, bütün hoşnutluklar, bütün zevkler, bütün nurlar Onun ilahi huzurunda ancak bir noktadır. Bu gezegen dünyadaki herşeye istediğini verir. Ve onlara sonsuz hoşnutluk, sonsuz zevk, sonsuz ümitler, sonsuz selamet verir. Rabbimizin ikramından dünyamıza en küçük bir nokta ulaşırsa herşeyi ilahi hoşnutluk, ilahi zevk, hoşnutluk okyanuslarında yüzdürür. O Büyüktür. Allahu Ekber, Allahu Ekber, Allahu Ekber. (Mevlana Şeyh ayağa kalkıp oturur.)

Ey ulemalar ne anlarsınız Cenâb-ı Allah buyurduğu zaman; Estâuğuzubillah;

(Hac;74) مَا قَدَرُواْ ٱللَّهَ حَقَّ قَدۡرِهِۦۤ‌ۗ

<>

Bu Kurân-ı Kerîm’den mi değil mi? Ey Selefi ulemalar, ey Ezher-i ulemalar, ey Şii ulemalar, ey “Biz ilahi ilimleri biliyoruz” diye iddia eden eğitilmiş herkes! İlahi ilimleri olan insanlar şimdi kayıp oldular. Bunu söylemeyin. Onlardan biri gelip kendini gösterse onu öldürmek için ona saldırırsınız. Onun için onlar şimdi gizlenmişlerdir çünkü sizin zihniyetiniz onların söylediklerini asla taşıyamaz. Ve zihniyetiniz o kadar küçüktür ki anılmaz bile. Lâ yuzker. Siz zihniyetinizle nasıl bir anlayışa ulaşırsınız? Şimdi insanoğlunun zihniyetinde net bir zihniyet bulamazsınız. Çünkü heryerde Şeytan saçma ve gafil tohumlarını eker. Şimdi onun için doğudan batıya, kuzeyden güneye halis ve temiz bir zihniyet bulamazsınız. İçinde onu kirlendirecek şeytani fikirlerden birşey olmalı. Şeytan bir kimsenin zihniyetine çok küçük bir nokta girse onun zihniyetini kirlendirir.

Süt gibi; süt çok temiz ve saftır. O temiz ve saf sütü içinde çok küçük bir pislik olan kaba koyarsanız bütün süt bozulur ve onu atmanız gerekir. Onun için şimdi insanların zihniyetini halis bulamazsınız. Zihniyetlerinde Şeytana ait olan bir nokta bile olur ki bütün zihniyeti faydasız yapar ve attırır. Onun için Peygamberler Mührü ne buyurdu? Ey ulemalarız diye iddia eden ulemalar! Peygamberler Mührü, Seyyidina Muhammed (s.a.v.) (Mevlana Şeyh ayağa kalkar.) ne buyurdu? En-Nezafetu Mine'l İman (temizlik imandandır) Bu tamam mı? Yanlış birşey var mı?(Mevlana Şeyh oturur.) Saflık, saflık imanımızın kuvvetli bir direğidir. O direk olmadan imanınız kabul edilmez. Tamam mı? Sizin fikriniz nedir? Fikir yoktur. Kendi kendinizde fikir taşımayın, hayır. Herkesin fikri, insanlar, “Benim fikrime göre” derler. Sen kimsin ve fikrin nedir? İlahi ilim karşısında “Benim fikrim” demeye utanmıyor musun? Nedir bu? Ama bütün insanlar kibirlidir ve kibir kirlidir. Evet? Uyuma. Evet, bu çok mühimdir. İnsanlar, “Benim fikrime göre” derler. Sen kimsin, kirli kimse. Sen kimsin ki ilahi ilmin karşısında “Benim fikrime göre” dersin? Sen kimsin? Senin değerin nedir? Fikir yoktur! Hakikatler göklerden gelir. Âlemlerin Rabbi insanları fikirlerini versin diye getirmedi, hayır.

Kurân-ı Kerîm çok nettir, bunu tartışmayın. “Benim fikrim” demeyin. Sen kimsin ki benim fikrim diyorsun? Nereden? Sana Allah mı verdi “Benim fikrim” demeyi yoksa senin fikrin şeytani zihniyetin negatif merkezinden mi geliyor? Şeytanın böyle aletlerden daha fazlası vardır. Oooo, ve o pis fikirlerini gönderir. O akla başka birşey verir, öbürüne başka birşey verir. Şeytan insanların kalplerini bekçisiz bulursa içine girer ve zihniyetlerine böyle pis fikirler koyar. Onlar fikir kullanmazlar.

Ey Şeriat doktorları! Ey Selefi ulemaları veya Ezher-i ulemalar veya Şii ulemaları! “Benim fikrim” demeyin. Kurân-ı Kerîm çok halistir. Fikirlerinizi, hayallerinizi bırakın çünkü fikirler ve hayaller Şeytandandır. Cenâb-ı Allah içmek ve kullanmak için saf pınarlar gönderdi. Bunları kullanın ve “Benim fikrime göre” düşündüklerinizi, söylediklerinizi kullanmayın.

Ey insanlar, fikirler. Onun için şimdi doğudan batıya, kuzeyden güneye insanlar Âlemlerin Rabbinin ilahi huzuruna ulaşan Cenâb-ı Allah’ın Şeriatına, saf ilahi yollara birşeyler koymaya çalışıyorlar. En-Nezafetu Mine'l İman (temizlik imandandır) Nezafe nedir? Siz ne anlarsınız? Benim fikrim demeyin, bu çok nettir. Birşey icat edip, “Bu benim fikrim” demeyin, hayır. Cenâb-ı Allah’ın Şeriatında, insanları yerden göklere götüren yollar çok açıktır. Nezafe, temizlik. Âlemlerin Rabbi sizden ancak temizlik ister. Ve, “Temiz olun” emreder. Insanoğlunu hangi şey kirletir? Şeytani fikirler ve de bu hayatın pisliği insanı kirletir. Ed-dunya deniyye (aşağı düzeydeki dünyevi hayat) Bu tamam mı? Benim Arapçam sizinki gibi değil ama bazen birşey deriz siz de anlamalısınız. Bu bir tabirdir ki ed-dunya deniyye en aşağı şey demektir. Bunun değeri yoktur veya atılması gereken pislik gibidir.

Onun için ey insanlar! Bu dünyada ilahi vasıflara ulaşmaya çalışmalısınız. Bu dünyanın en aşağı ve en kirli olanına değil, ona koşmayın. Fikirler getirmeyin. Bu benim fikrim, şu benim fikrim demeyin, hayır.

Âlemlerin Rabbi Kurân-ı Kerîm de anlaşılmayan hiç birşey bırakmadı. Herşey o kadar açıktır. Neden bu kadar fikirler getirirsiniz ve zihniyetlerinizi kirlendirirsiniz? İnsanlar zihniyetlerini ölçerler, ilahi değerleri ölçemezler çünkü o kadar saf (temiz) gelir. Onu geldiği gibi saf kullanın. O saf emirleri yerinden taşımayın, hayır. Hâza Sirâtul-Mustegîm lâ`ivecâ fii (bu hiç bir eğirilik olmayan Doğru Yoldur). Âlemlerin Rabbi buyurur; Benim yolum çok doğrudur, hiçbir kıvrımı veya dönüşleri yoktur. Ama siz şeytani fikirlerdeki şeytani yöntemler kullanıyorsunuz ve başka yollar getirmeye çalışıyorsunuz. Ve “Biz de batılı ülkelerin medeniyetlerine bakmalıyız” diyorsunuz. Nedir bu medeniyet? Batılı ülkelerin medeniyeti nedir? Onlar daha kendilerini temizlemeyi bile bilmezken nasıl batılı medeniyet dersiniz?

Ey ulemalar! Neden insanlara konuşmazsınız? Peygamberler Mühründen bize gelenin en iyisi olduğunu ve bizim onu takip etmemiz gerektiğini neden insanlara söyleyip onları uyandırmazsınız? Bu halis ve en temiz olan ve en doğru olandır, Kurân-ı Kerîm. Kurân-ı Kerîm ölü insanlar için değildir. Kabristana gidip orada okumak için değil. Ne için okursunuz? O ölmüştür. Yaşayan insanlara okuyun, onlara Kurân-ı Kerîm’in buyurduğunu öğretin. Fikirleri bırakın! Onun için İslam dünyasına neden bu kadar çok kargaşalar geldiğini anladınız mı? Şeytani fikirlerden dolayı. Ne oldu? İnsanlar 72 fırkaya ayrıldı. Onların hepsi “Bu benim fikrim” der, öbürü “Bu benim fikrim” der. Hayır. Cenâb-ı Allah herşeyi netleştirmiştir. “Ben insanların gerekeni anlasınlar diye bazı muhlis kullarımdan bazılarımı seçtim, onları takip edin.”

Şimdi pekçok akılsız insanlar, “Benim fikrim mezhepler için doğru değildir. Gerek yok, herkes hedefinde kendi yolunu bulsun” derler. Bir kimse gideceği yeri biliyorsa rehbere ihtiyacı olmaz oraya koşar. Ama bu imkânsız olduğu için Cenâb-ı Allah göklere giden yolları bilsinler diye Peygamberler Mührünü gönderdi. Hepsi aynı istikamete gitsinler diye. Ama sağ tarafa gidip ana yolu bırakırlarsa, sağa veya sola koşarlarsa bunlar yanlış yollardır ve şeytani fikirlerle doludur. Onun için ey insanlar! Biz burada oturup bütün doğudan batıya, kuzeyden güneye insanlara hitap ediyoruz. Bunun özü: ey insanlar! “Benim fikrim” demeyi bırakın ama Peygamberler Mührünün bütün ümmete getirdiği hakiki yolu takip etmeye çalışın. Fikirlerinizi takip etmeyin. Zihniyetlerinizi kullanmayın çünkü zihniyetleriniz her zaman yanlış yoldadır. Şeytan gelir ve zihniyetlerinizi kirlendirir. Şeytani fikirlerle kirlenirse bu bitti demektir. Asla birşey anlamaz. Onun için insanlar dinlerden kaçarlar, ilahi açıklamalardan kaçarlar, ilahi haberlerden, ilahi elcilerden kaçarlar. “Bizim zihniyetlerimiz asla böyle şeyleri kabul etmez” derler. Siz kimsiniz? Böyle saçma fikirleri nerden getirisiniz? Bunun kaynağının ne olduğunu söyleyin. Böyle saçma fikrileri nerden getiriyorsunuz? Bunun kaynağı nedir? Kurân-ı Kerîm’den mi? Hayır. Bunu şeytani kaynaktan getirirler.

Cenâb-ı Allah bizi affeylesin.

Ey insanlar! Anlamak için hakiki yola ulaşmaya çalışmalıyız. Bu ilahi kimselerinin amacıdır. Onlara doğru ve yanlışı öğretmektir. Bir kimse doğru ve yanlış kimseler arasında bir fark görmezse o kimse herşeyi kayıp eder. Herşeyden önce bu Müslüman ve de Hıristiyan ve de Yahudi eğitilmiş insanların vazifesi doğruların hakiki kaynağını bilmektir. Doğrular baştan sona tektir. İlk insan “La İlahe İllallah” dedi, sonuna kadar “La İlahe İllallah” demelisiniz. Ama şeytani kaynaklar insanlara pekçok saçma fikirler getirir ve herkes kendine bir put bulup ona kulluk eder. Hiç olmazsa aynaya bakıp aynadakini rehberleri veya putları yaparlar. Ve en zor zamanda yaşıyoruz çünkü herkes yanlış bir fikir getiriyor çünkü Şeytanda saçma fikirler sonsuzdur. Sayısız yanlış fikirleri var. Onlardan birisi insanların zihniyetlerine gelirse o zihniyet atılır. Ve biz saf insanlar isteriz. Onun için Cenâb-ı Allah “Halis insanlar isteyin” buyurur. Onlar kimdir? Onlar doğru kimselerdir. Onlar kimdir? Onlar Sadık kimselerdir (Sâdıkîn). Onlardan birilerini buldunuz mu ey Selefi ulemaları? Bize söyleyin biz takip edelim. Ey Ezher-i Şerif ulemaları! Siz buldunuz mu Cenâb-ı Allaınh buyurduğunu?

(Tövbe;119) وَكُونُواْ مَعَ ٱلصَّـٰدِقِينَ

<>

Hangisini buldunuz? Ve kendinize “Ben kendime yeterim” dersiniz. Veya kirli put yaparsınız ki bu şeytani kirli fikrinin varlığıdır. Fikirlerini İsrailoğulları gibi yaptılar. Onlar karşılarına altın buzağı koydular. Ve Cenâb-ı Allah onlara asla altın buza yapmalarını ve onlara Âlemlerin Rabbi gitmek için rehber olsun diye emretmedi. Şimdi insanlar aynı yolda önlerine pekçok buzağılar kullanırlar ve doğru kimseleri istemezler. Onlar nasıl kendilerini bu dünyanın sorunlarından kurtaracaklar? Veya kıyamet gününde yanlış insanlar için hazırlanan ateşten nasıl korunacaklar? Cenâb-ı Allah bizi affeylesin.

Fatiha.

Dum, dum, dum, dum

Dum, dum, dum, dum

Dum, dum, dum, dum

Dum, dum, dum, dum

Alhamdulillah, shukr yaa Rabb. Bu sohbetten sonra, ilahi kulları vasıtasıyla Rabbimizin gönderdiği ilahi desteğine şükür için bana iki rekat şükür namazı kılmam emredildi. Bu bize daha fazla kuvvet verir. Şükür Ya Rabbi. Şükür Ya Rabbi. Şükür Ya Rabbi. Şükür elhamdulillah! Tövbe yaa Rabbi, tövbe yaa Rabbi, tövbe yaa Rabbi, tövbe estağfirullah!

Fatiha.

UA-984942-2