Available in: English   Turkish   Go to media page
Sen teksin esin yoktur senin sonsuz alemlerin var sonsuz okyanuslarin ve senin yaratman sonsuzdur daimadir cunki sen cok kerimsin , comertsin comertligin sonsuzdur ve yaratmayi seversin, yarattiklarina vermeyi seversin ey rabbim euzubillahiminineseytanirraciym bismillahirrahmanirrahiym diyoruz seytandan sana kaciyoruz cunki butun nurlar, sonsuz nurlar senindir ve bahsettiklerin sonsuzdur .

Seytan en inkarci, en buyuklenendir cunki buyuklenmek inkari getirir inkarcilikta buyuklenmeyi getirir ve biz kaciyoruz rabbimize, bizi korusun diye gururdan seytanin ve inkarciligindan kaciyoruz en kotu sifat gururlu olmak ve iddia etmek o kisi buyukleniyor diye.

Buyukluk ancak allah mahsuzdur seytan yaratanla tartisiyordu sen bana o kadar yuksek yetenekler verdin ve buyuklendim cunki bana bahsettigin sey, o ilahi bahsla bana hak verdin buyuklenmek icin ama o cahil kisi hic anlamamistir ki allah cc ona ilahi ilimlerden bahsettigi sey.

Onu buyuklendirmemesi gerekirdi buyukluk ancak yaratan icindir. simdi bir zamandayiz ki herkez buyuklenmek istiyor ve o kotu tabiyati seytanda miras aldilar. iddia ediyorlar ki biz gururluyuz diye gururlu diye anilmak istiyorlar insanlar birsey olduklarini iddia ediyorlar ve gurulu oluyorlar. yanlis bir fikirdir insanlara ogretilmistir bu insanlar simdi kendi aralarinda rekabet yapiyorlar kim daha cok buyukleniyor diye ve bi tabiyati seytan dan miras aldilar ey insanlar, dinleyin ve itaat edin ogrenin ve uygulayin ey insanlar zannetmeyin ki kiyafetleriniz size buyuklenme hakkini verir.

Ey krallar kraliceler, birinci sinif insanlar zannediyorlar ki kiyafetleri onlara hak veriyor buyuklenmek icin onlarin taklit unvanlari onlara buyuklenme hakki veriyor zannediyor. bu dunyadaki hersey taklittir hakiki degildir goklerdeki olanlarin yansimasidir ama onlar bu dunyaya ait zannediyorlar. insanlara gelen her hal bir hayaldir,hakiki degildir hakikatlari istersen goklerde iste. goklerde olmak ayni degildir bu dunyada olmakla. goklerin sayisiz gezegenleri ve sistemler ve uzaylari vardir. sonsuz nur alemlerin rabbi olmadan goklerde yaratilanlar degisiktir cunki onlar nurdan yaratilmistir.

Nur hicbirzaman kabul etmez bizim bencil karanlik taleblerimizi temenimizi cevap vermez gokler dunyada yasayan insanlara dunya karanlik yeridir. birisi soruyor, ey seyh neden gunduz goklerin rengi mavi gece siyahtir? bu bir soru ben dedim , git sor o kisilere ,onlara ilahi kitaplar verilmistir, kuran herseye cevap verir ve deriz ki deriz ki gunduz goklere mavi renk verir ama geceleri baska bir goruntudur. Gece gunduzun goruntusunden degisiktir gunduzun rengi baskadir gecenin renginden siyah renk da isik rengidir cunki

UA-984942-2